Over mij

In zee met mij.

Mijn naam is Willemijn van der Sanden en ik woon samen met mijn man en onze drie zonen in Breda.

De hoge gevoeligheid en de andere manier van denken van mijn middelste zoon bracht me op het spoor van hoogbegaafdheid. Ik ging op zoek naar mijn kind in de literatuur en vond hem terug in talloze voorbeelden bij kenmerken van hoogbegaafdheid. Het trof me dat er nog veel misverstanden bestaan over hoogbegaafdheid, dat er enigszins een taboe op heerst en dat er eigenlijk nog maar weinig over bekend is bij leerkrachten en ouders. Maar het meest trof me hoe sommige hoogbegaafde kinderen kampen met eenzaamheid en onbegrip terwijl ze niets anders willen dan gewoon zichzelf zijn en gezien worden.

Ik besefte dat ik me voor deze kinderen graag wil inzetten, daarom besloot ik de opleiding tot GelukkigHB-begeleider te gaan volgen en dat bleek een gouden zet. Ik heb nu een stevige theoretische basis, een visie, heel wat praktijkervaring en een professioneel netwerk waar ik op kan bouwen.

Met mijn praktijk In Zee met HB wil ik een verschil kunnen maken voor hoogbegaafde kinderen en hun ouders.

Mijn GelukkigHB groepen zie ik als veilige plaatsen waar hoogbegaafde kinderen elkaar kunnen ontmoeten. Waar ze kunnen ontdekken hoe hoogbegaafdheid bij hen werkt en er vertrouwd mee raken. Waar ze mogen zijn wie ze zijn…. gewoon anders.